2015. október 8.

nyári élményeim

Te figyelj haver....


És  ahhoz mit szólnál  amikor a nyár közepén bedöglik a hűtőd, elmész venni egyet, mert ugye nyár, meleg meg hűtés ... na érted .  Órákig gondolkozol, hogy energiatakarék, meg  a család hűtőhasználati szokásai meg alul vagy felül legyen a fagyasztó. Telefonozol meg fotókat küldözgetsz az illetékes elvtársnak (a zuram), hogy akkor szerinte is és akkor határozottan 3x megváltoztatod a végleges döntésedet és persze megméred a régit, hogy elfér -e  az új, megnézed az infólapján a feltüntetett méreteket, hazahozod, majd 1 centi híján nem fér be a régi helyére, mert a feltüntetett méret TÉNYLEG csak névleges. Magadban puffogsz, tán ki is hallatszik, kicsit emlegeted a műszaki adatlap készítőjének a nénikéjét, aztán picit szétvered a konyhát, majd némi esztétikai kompromisszumokkal ugyan, de megoldódik. 

Na de ez nem elég, mert egy hét múlva a mosógép is feladja. 
Mit tudsz tenni teknőben mosol     okulva az előzőekből milliméterre leméred a halott mosógépet, a kiállásait, csatlakozásait, nehogy újra úúúúgy járj, elmész mérőszalaggal a boltba méricskélsz, kalkulálsz és örülsz, hogy haha megvan,  majd miután hazahozod 1 centi híján nem fér be az ajtón.  
Mert az utolsó mosógép költöztetés óta ajtócsere volt.

8 megjegyzés:

  1. Jaj anyám :D Szegénykém... ezek annyira bosszantó dolgok... nekem nemrég mi volt? A sütőt méregettük, jó kis peremes tepsit akartam nézni, lemértük 30x40 befér, befér, hurrá, elmentünk nézni, rajta: 30x40, tök jó anyag, strapabíró, nagy, a Jóisten is arra teremtette hogy kilószám süssem benne a kolbászt és a hurkát, és erre... a perem nélkül, a belső része volt 30x40 :O A közelébe se fér a sütőnek, nem ám 1 cm, de az hagyján, de még a rokonságban embert nem találtam, akinek lenne akkora sütője, hogy beleférjen... :D ... Mihez gyártották ezt, kemencéhez?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) vagy tábortűzhöz:) mondjuk az elég érdekes lenne nyárson forgatni a tepsit.

      Törlés
    2. körbedrótozzuk, hogy ne essen ki a cucc :D :D :D

      Törlés
    3. Na, visszajöttem, a tepsit levásároltuk, és nem fogod elhinni, amikor ránéztem a számlára, hogy na, tényleg ez-e az, akkor láttam, hogy KÉTSZER blokkolták le a szar tepsit, tehát kifizettem kétszer, egyet elhoztam, ami nem is jó, de legalább azt az egyet levásárolhattam... És pár nappal csúsztunk át egy hónapon (nem jártunk újra arra), amikor még vissza lehetett volna nézni a biztonsági kamera felvételeit, hogy egyet vettünk, nem kettőt :( :'( hát nagyon ideges voltam.

      Törlés
    4. tepsi-gate:) ez már majdnem egy rémnovella:)))

      Törlés
    5. Tepsi-gate :D az!!!

      Törlés
  2. Jaaaaaj :)
    Mondjuk nálunk se ok nélkül része a hűtő a könyvespolc sornak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na jó, de az lehet jin jang. jobb oldalon szendi paleolit szakácskönyve , bal oldalon hrabal sörgyári capriccioja.

      Törlés