2015. július 27.

családi karika






Szóval éppen meghitt családi körben(zoknipárosítás közben) elemezgetik nekem a metro-, és retroszexuális pasik közti zsigeri ellentétet ivarérett korú gyermekeim. A jelzős szerkezetek amolyan felnőtttársadalomban  sajnálatosan és elítélendő módon bevett , olykor vulgaritásba hajló szóhasználatot sem nélkülöztek, bár igyekszem a beszélgetés hangnemét  a szülői megítélés általi keretek kötött szabott  jóízlés határain belül tartani.

Egyik ámulatból a másikba esek, hogy elszaladt mellettem a pasitermészeti alapismeretek tantárgy
 (merugye én már igazából nem kívánok  a jelen használatban lévő pasimon kívül újabb jellemrajzokat megismerni szerelemügyileg) , hallgatom a kinyilatkoztatásokat.
Ez a téma, alaposan belemélyedve sok érdekes kérdést vet fel, amiből is a nemek összemosódására vonatkozó résznél kaptam fel a fejemet.
Na gondoltam itt az ideje, hogy latba vetve anyai tekintélyemet és mérhetetlen élettapasztalatomat, letegyek gyermekeim fejlődésvonalába egy újabb mérföldkövet, ami reményeim szerint majdani boldogulásukat szolgálhatja a társadalomban való eligazodás kusza útvesztőjében, midőn életük során elérnek egy sorsformáló útegálza..úletá…útelágazódáshot(ez tényleg nehéz szó na!)

Miután jeleztem, hogy szeretnék szót kapni (nemkönnyűám), minden retorikai készségemet a cél érdekében bevetve, komoly összefüggésekkel és életszerű példákkal próbáltam levezetni a mondandóm üzenetértékének fontosságát, mintegy verbális tussal kiemelve a kardinális pontokat, Hátkérem, nem kis örömömre azt vettem észre, hogy gyermekeim csüngenek a szavaimon. Aki átélt már hasonló tantrikus élményt, annak nem kell magyarázni micsoda földöntúli örömmel tölt el ez egy szülőt. Én is éppen egy rózsaszirom gyengédségű kéz simogatását éreztem anyai lelkemen, amikoris az alábbiakra lettem figyelmes.

Az addig szavaimat ivó pillantásoknak vélt tekintetek, lassan átváltoztak el-elmerengő tekintetté és mintegy mellettem elbeszélve, tájékoztatta verzió egyes azonosítójú gyermekem másodszülött státuszú testvérét, hogy amennyiben erősen koncentrál a feladatra, úgy simán meg tudja nyalni a könyökét.

Én ott ültem köztük és mint aki csipkerózsika álmából arra ébred, hogy a királyfi helyett a zablától feltört pofájú lova csókolta meg, elindultam, hogy levessem magam a lakás legmagasabb pontjáról.

4 megjegyzés: