2014. szeptember 18.

Arnaldur Indridason: Hipotermia

(Erlendur felügyelő 8.)


A véletlenek az évtizedek párhuzamában találkoznak.

Öngyilkos lesz egy fiatal nő. Évekkel ezelőtt csónakbaleset áldozata lesz egy férfi, aki történetesen az öngyilkos nő apja. Évtizedekkel előbb eltűnik egy lány az autójával együtt, de azt sem lehet tudni, pontosan mikor tűnt el. A lánnyal közel egy időben eltűnik egy teljesen átlagos fiú úgy, hogy semmi nyom nincs utána. Feltűnik olykor egy egy médium, aki visszajáró lelkek üzeneteit hozzák.  Lehetne misztikus dologra gondolni, de lehetne véletlenre is. És Erlendur a véletlenekben hisz.  Pedig véletlenek azok nincsenek. Vagy ha igen, akkor azok egy alapos nyomozó kitartó szimatolgatása során találkoznak, Már csak azért is, hogy kiderüljön,  van e a kezdőmondatban állított tételnek igazsága. 
  
Mindeközben...
... a szokásos módon Erlendur tragikus gyerekkori emlékeit és  jelen élettörténéseit is nyomon követhetjük, ami szintén van olyan érdekes, mint a nyomozásai.

6 megjegyzés:

  1. Hm, fölteszem várólistára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a jobbik skandináv krimi fajta , de ha még nem olvastál Erlendur felügyelőset, akkor inkább ne ezzel kezd. A többi jobb, ha meg rákapsz, (mert rákapsz tuti) úgyis elolvasod ezt is:)

      Törlés
  2. én erről ennyit jegyeztem fel: Jól nézd meg, hogy kikkel együtt csapod be a halált, mert lehet, hogy a halál elnézőbb lesz veled...
    (Amúgy aligha a legjobb könyve, afféle elmegy kategória.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szubsztanciális:)

      mire eddig értem a sorozattal, már ilyen megengedő lettem.

      Törlés
  3. Oké, köszi :) Még nem olvastam egyáltalán semmilyen skandináv krimit, valahogy kimaradtak, de már kedvem lenne hozzá :)

    VálaszTörlés
  4. a skandináv címke alatt van pár ajánlatom neked(is):)

    VálaszTörlés