2014. szeptember 17.

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kísértetház (14.)

Agatha hazatér egy kis pihentető munkából Londonból, és újabb szomszédot talál a háza mellett, aki
természetesen egy pasi. Semmi cécó, gyorsan tisztázzák, hogy nincs semmi  bizalmas haverkodás és már indulnak is egy vénkisasszonyhoz egy titokzatos szellemet elkapni.
A falu facér hölgyei természetesen rácuppannak az újfiúra, de Agatha a maga nyers és úrinői allűröket mellőző modorával valahogy vonzóbbnak tűnik, mint a sok pités hölgy, bár elsődleges elhatározásukból semmi szándék sincs ezt férfi-nő szintre váltani. (a smink és az öltözködési mizéria persze nem erre utal) Ezt azonban a falu nőtagjai nem hiszik, így a soros irigység-utálat hullám elindul Agatha felé. Persze szarik rá, főleg, hogy van új nyomoznivalója. Még akkor is, ha a szellem által zaklatott idős hölgyet zsigerből utálja az első pillanattól kezdve.
Az sem teszi könnyebbé Agatha napjait, hogy megjelenik James árnyéka is.
No de itt van az új szomszéd Paul és bár tartozik hozzá egy fiatal feleség is, de ez csöppet sem zavarja meg Agatha hagymázas álmodozását a kettejük várható románcáról.
közben megjelenik a pofátlan Sir Charles is a semmiből, majd beszáll a nyomozásba, amire eddigre már több halottja is van.
Ugyan egy fia szellemet sem sikerül felkutatni, de a siker így sem marad el, már azoknak ugye akik túlélik a helyzetet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése