2015. június 5.

Orbán János Dénes: Alkalmi mesék idegbeteg fölnőtteknek

Há’ mit mongyak. Szokni köll a stílust. De azé ha belerázódik a hangulat, akkó azé megröhögtet. Vagy megbotránkoztat. Vagy megharagít. Mikó mifelé óvasom, mer hát ugye óvasom a fene ott egyen meg az óvasói kényszeremmel, de akkó meg minek nyígok. Nem? De!

Jól ki vannak ezek az írások forgatva a mintául vett sarkaikból. Néha már túl is van tolva azon a kritikus agyamramenős  visszaható ponton, de hát aki iróniára adja a fejét, annak ezzel számolnia kell, hogy eljöhet egy-egy pillanat, amikor becsukja a könyvet és azt mondja:  - na akkor ennek itt a vége számomra. 
De aztán persze újranyílik, mert egyrészt nem vagyok félbehagyós olvasó, másrészt meg hát ott a kisördög, hogy a következő adag az megint jó lesz. 
És igen. A következő megint jó lett, de ezt a csiki-csukit párszor eljátszottuk egymással.

Csak olyanoknak ajánlom, akik képesek lemenni alfába és képesek onnan vissza is jönni, mert ha nem, örökre ott ragad a góbéság , a kipellengérezett nyáltenger  vagy éppen a csiklandósan huncutnál a közönséges-skálán két lépcsővel lejjebb található  pajzánság szósodrásában. Szóval csak óvatosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése