2014. november 10.

Christopher Moore: A Melankólia-öböl buja bestiája

Bess Leander a takarításmániás háziasszony a nappaliban lógatta a lábát. 
Ebben nem is lenne  semmi különös, ha a láblógatás nem azért lett volna, mert a nyakánál fogva csüngött a plafonról egy kötélen.
Ez nem jó kezdet.  De legalábbis Bessnek nem az. Pontosabban neki nem jó  vég. 
Aztán a helyi pszichológus, aki maga is mentális kihívásokkal küzd, ennek hatására tovább tetézi a zavarokat, az egész városnyi páciensének a  gyógyszermegvonásával. Aztán az addig jobbára depresszív város minden lakója hirtelen erős szexuális túlfűtöttséget kezd érezni és ennek az érzésnek teret is enged. Mindezzel egy időben megjelenik a városban egy vándor jazz zenész Harcsa, akinek akkor jó ha rossz és aki különös történetet hordoz magában egy megahüllőről, akit az autója után húzott a barátja zenei okulására, melankóliakeltési céllal.
Aztán egy napon a  helyenként skizoid  Molly a mentálisan lepukkant színésznő felfedezi, hogy a lakókocsiparki szomszéd jármű ,  ami mellesleg laktózérzékeny és sértődékeny,  embereket zabál fel. De ezt nem találja zavarónak.

Mindezen a lehetetlen  szálakban igyekszik bármiféle értelmet találni a füvezéstől tinédzserré rekedt majdnemrendőr Theo  és barátja a biológus Gabe, aki a patkányai megváltozott neurokémiájára lesz figyelmes továbá fölöttébb ideges a kutyája ugatása miatt.

Kicsoda vagy micsoda a titokzatos Steve? És miért akar Bőgő Csiga bár törzsközönsége fogyasztás helyett egyszer csak  mindenkit megdugni és vajon a csapos pedig hogyan válik önkéntes cyborggá? És hová tűnnek azok, akik nyomtalanul eltűnnek? És milyen íze van egy gengszter ízű csóknak? És erőszaknak számít e egy gumicet rendszeres abuzálása.  És az igazi rendőrök miért nem boldogok, ha nyomtalanul eltűnnek a városból a bűnözők? És miért hord kesztyűt gépelés közben a non-stop felajzott darkpunk titkárnő? És miket gondol a biológus kutyája Marcang és főképp miért? Mi az a kutya e-mail? Egy szörny vajon szereti e a  kínai konyhát?

Többek közt ezekre és hasonló kaliberű rekeszizom feszegető kérdésekre kap választ az, aki elolvassa Moore soros agymenését.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése