2014. január 8.

Fabio Volo: Járok egyet

Igaz nem vagyok korahuszonéves, és nem vagyok srác , ebből kifolyólag huszonéves srác sem. De vagyok olvasó, aki több hasonló könyvet olvasott és ezért merem állítani, hogy ez egy jó könyv. Persze van rajta fogás, de ezzel együtt mondom, hogy jó érzékkel mozog Volo a felelőségvállaló egyénné válás és a leszarom a világot határán a könyvében. Eléggé kitárulkozó ahhoz, hogy hiteles legyen, de ne közönséges .  Eléggé humoros ahhoz, hogy ne legyen unalmas életútkeresős filozófálgatós álmoskönyv. Eléggé komolyan veszi a felszínességet, hogy ne legyen giccsesen elcsépelt molinómondattal teli. Ugyan nem ő találta fel a spanyolviaszt azzal, hogy regénnyé formálja a későbbi önmagának való jelenéről szóló beszámolóját, de egész jól használta fel a formában rejlő lehetőségeket.
Kár, hogy nem iskolai házi feladat, hogy bizonyos életszakaszokban írjon egy beszámoló jellegű levelet önmagának az ember. Micsoda élmény lenne azokat bizonyos időnként olvasni

4 megjegyzés:

  1. 20 éves srácnak ajánlott?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen. bár nyilván mást fog belőle fontosnak olvasni:)

      Törlés
  2. Nekem a tavalyi év egyik kedvenc felfedezése ez a Fabio Volo. Ez a könyve is tetszett, de a Ráadásnap című még jobban. Olvasd el azt is!:) Pusz!

    VálaszTörlés
  3. Mondták, hogy jobb. Köszi, hogy megerősíted. Bízok az ízlésedben:)

    VálaszTörlés