2017. március 21.

Rejtő Jenő (P. Howard): Jó üzlet a halál


Macerás az élete annak, aki eladja a kokaincsempészek hajóját a forró talpuk alól. 
A macera egyik elkerülésének a módja, hogy sokat kell futni. Azonban sosem tudni, mikor hullik az ember fejére a szerencse, vagy szakad a nyakába a kiszámíthatatlan jövőjének a súlya. Jelen esetben mindkettő, egy alulöltözött hölgy képében. 
A hölgy, miután egy kényszerházasságba való beugrás helyett az ablakon való kiugrást választotta, és ebből kifolyólag Tom nyakába szakadt, úgy döntött, hogy az egyébként is menekülésben lévő csavargó mellé társul, mint alkalmi kolonc. 
Így esett, hogy miután egyikőjüknek sem volt más dolga vagy hosszabb távú előremutató terve, a külön-külön leélendő boldog jövőre való tekintettel és annak reményében, egy instant gyorstalpalós menyegzőn összeházasodtak . 
A földi paradicsom szépreményű hitében, elhajóztak az agyonmarketingolt ígéret földjére. 
Aztán ahogy az a kalandregényekben lenni kötelező, hamar rájöttek, hogy az ígért álomvilág inkább egy biztosítási csaláson alapuló rémálom. 
Itt egy kis csihi-puhi, szeret-nemszeret, szomorúság, borúra-derű, rabláncszaggatás és becsületmentés et cetera …é satöbbi … után, jóra fordul a sors. Legalábbis a túlélők vagy szomorú örököseik számára. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése