2015. december 20.

Jonas Jonasson: Gyilkos-Anders és barátai

Egy atyailag elcseszett, munkanélküli  lelkész nő, egy csődtömeg kuplerájrecepciós az istent kereső Gyilkos Anderrsel, - aki azt a lelkész legnagyobb sajnálatára hamarosan azt meg is találta- , bántalmazást árusító céget alapít. 
 Igaz sok dolgot nem ért Anders vagy nem úgy, ahogy azt az evangelisták bibliai értelemben szánták, de ez egyáltalán nem tántorítja el, így egy váratlan pillanatban a maga módján megtalálja Istent.


Szép dolog a megtérés, csak éppen nem lehet belőle visszafizetni az uzsorakölcsönt.

Mivel minden ész és üzleti érv hatástalan volt, a megingathatatlanul a  Jézusi útra tévedt Gyilkos Anders az üzletszerű verekedés felfüggesztését komolyan gondolta, mert akár hogy is nézte, a bibliai tanításokba ez ilyen formán nem illeszkedett. A hosszadalmas baráti jóútrólvaló letérítési kísérlet Andersnél csak annyit ért el, hogy kizárólag a jézusi absztinencia szigorából volt hajlandó engedni, így mit volt mit tenni,  más tervet kellett a maradék üzletrésztulajdonosoknak kiötölniük, ha nem akarták elveszíteni a jól jövedelmező testiépségveszélyeztető vállalkozásukat. Úgy döntenek, ha már dobni kell a kockázati kockával, legalább nagyot dobjanak.
Mivel a pofonosztó szolgáltatásra igen nagy igény volt mind az üzleti világban mind lakossági szinten, így be is jön az ügyfelek becsapására épülő offshore terv. Dől a megrendelés és a lóvé.

Persze ahogy azt a mondás tartja,  nem eszik olyan forrón az ostyát. 

A klerikálódott ex gyilkos miután túlzásba vitte egy nap a Krisztus vérének a magáhozvételét , összefutott egy olyan megrendelőjével akiről a két társa előle gondosan titkosított offshoreozása jóvoltából már nem volt tudomása.... 

Na itt kezdődtek a bajok, mert Gyilkos Anders a másik orcájának az odatartása pontot mellőzve használni kezdte a fejét. Nevezetesen a kézfejét...  Igaz ahogy azt egy jó keresztény Gyilkos azonnal  meg is bánta, de akkor már késő volt. 

Kisebb malőr csúszott a titkos tervbe, így újra csak összedugták a fejüket (és ha már úgyis dugás , hát ... khm )  a lelkész-recepciós páros kénytelen volt némileg módosítani rajta. Persze csak annyira, hogy a beszedett illegális javakról ne kelljen lemondaniuk, de Anders újonnan jótékonnyá preparálódott  vénáját is kielégítsék. Csavartak még egyet a már amúgy is kicsavarodott tervükön és immár egyházasították a Gyilkos-szentséget a szentségtelen mohóságukkal. Persze Gyilkos Anders örömére és egyben természetesen a kárára.

De Isten útjai kifürkészhetetlenek.  Azonban legnagyobb sajnálatukra nem csak isten útjai a kifürkészhetetlenek, hanem az adóhivatal sem jelenti be előre,  hogy éppen melyik útkereszteződésben bukkan fel... 


És ezzel még mindig nincs vége...  


Na de miért is ezt olvasod? A könyv olyan vicces és szórakoztató, hogy ha már úgyis olvasol, akkor inkább azt...

És ha már itt tartunk. Ezeket olvastad már? 


Neeeeem? 

Akkor mire vársz? 



2 megjegyzés:

  1. Én is most olvasom a Gyilkos Anderst! :D Remek a stílus! :) A tied is. Meg Jonassoné is. :D

    VálaszTörlés