2015. augusztus 6.

levél a kezeslábashoz


T. Asszonyom!

Sajnálom, hogy ezt tőlem kell megtudnia, de tudja van az autójában, ott a lábainál egy pedál, ami a gépjárművének az indokolatlanul nagy sebességének a fékezésére szolgál.
További segítségként (mert ugye van ott több pedál is) bepozicionálom Önnek , hogy :
1. amennyiben mechanikus váltóművel rendelkezik az autója, úgy a kormány alatti térben, közvetlen a padlóból áll ki a 3 (három) pedál, amelyből a középső (a két szélső közötti) lesz az.

megjegyzés:Itt a balszélső pedál késleltetett szimbiotikus működtetéséről ne feledkezzen meg, mert csúnyán lefejelheti a kormányt a működésbe lépő motorblokk és a lendület megmaradás törvényének a szinkronitáshiánya  folytán.

2. amennyiben automatikus váltási konstrukciójú a kocsija, (tudja, amiben elég 1 lábbal meg 2 kézzel vezérelni a hajtást /különböző vezérlőeszközöket persze, de ennek a magyarázatát most mellőzném, mivel nem tartozik szorosan a tárgyhoz! / ) úgy az esetben a 2 (kettő!) , az 1. pontban leírttal megegyező  térbeli elhelyezkedésű pedál közül, a bal (az ön által elfoglalt ülés mellett lévő ajtó felöli) oldalon találhatót kell használnia.
Ha erre a kis kiálló pedálra ráhelyezi a talpát, majd enyhe, (helyzet indokolta erős) nyomást fejt ki a padlólemez irányában, a járműve fokozatosan (fenti zárójeles esetben drasztikusan) lassulásba kezd (vagy a zárójelben  említettek szerint megáll). Ezt azért is fontos tudnia, mert így elkerülendő, hogy megállás nélkül áthajtson egy olyan kereszteződésen, ahol az Ön forgalmi pozíciójánál fogva a KRESZ* által hátrányosan meghatározott helyzetbe érkezik.  Itt érdemes figyelembe vennie a kezeinek az oldalirányi elhelyezkedését vagy azokat a kis helyes táblákat ott az út szélén, amit jóáron átvesz a MÉH.

*KRESZ- Tudja az a könyv formába foglalt szabálygyűjtemény, aminek az elsajátítására feltétlenül szüksége lehet, hovatovább feltétele is a közúton való közlekedésnek.
Köszönöm, hogy soraimat nem tekintette életének (és egyéb közlekedésben résztvevők életének ) a beleavatkozásába.

A soha többé nemtalálkozás reményében kívánok Önnek (és potenciális áldozatainak) sok szerencsét a túléléshez.  

H Aranka 
majdnemáldozat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése