2015. február 25.

Papp Sándor Zsigmond - A Jóisten megvakul

Ez a kötet nem is hogy olvasás közben, hanem inkább két nap múlva...
vagy éppen úgy, hogy mondjuk az operában jusson két olvasója eszébe... 

Mert olvasás közben olyan, hogy akkor mondjuk megállapítom, hogy ez a szöveg tetszett, ez fura, ezzel nem tudok mit kezdeni, ez meg , na ez jó felütés volt… és aztán alszok rá.  Vagy nem is rá, hanem egyszerűen csak fogja magát és odapofátlankodik. Megjegyzem jól teszi, mert hát pont oda szánom az olvasmányaimat. A mindenféle ürügyén támadó gondolataimba.
És itt kezdődik nekem ez a novellás is.  Mert minden előjel nélkül egyszer csak elkezd dolgozni például a nyál, a feszesbőrű focicsuka meg az odatámasztott bézbolütő.  
Nem kell ettől félni kedves olvtársak. Még akkor sem, ha a un. kismagyarvalónak a feketébbik árnya kúszik a novellákból. (Na de mi baja lehet annak ettől, aki Tar Sándoron szocializálódott ugye…) Ez a magyarizmusunk. Illetve ilyen is. Nem csak móka és kacagás, de taknya-nyála folyós szánalom és félrecsúszott életű lelkiszürkület is.Még ha ironikusan is.

Én ezt nem tudhatom, de talán ezért is érdemes írónak lenni, hogy másnap  is ott maradjon az ember írása  az olvasó fejében és talán , illetve részemről biztos,  ezért érdemes olvasónak lenni, hogy ne csukódjon be a gondolatom a könyvvel együtt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése