2014. január 5.

hülyepasik hülyeasszonyaik


epizód 6.
folytatásos feneregény

Amikor a pasi beteg…

Mit beteg,  egyenesen ő A betegség  arany fokozatú támogatója.

Mert, hogy is néz ki ez.  

Egy sokat látott tisztességben megőszült falusi körorvos azt mondaná, könnyű nátha. Folyadék, vitamin, méz,citrom, meg ilyenek.  A többiről a szervezet védelmi rendszere gondoskodik.

Nálunk, ha a női szakaszt tizedeli a kór, akkor lábon kihordja, mert ugye mit kell minden kis prüszkölés miatt hisztizni. Légy férfi! mondaná az egészséges  Pasi…  

Na de, ha a teremtés koronája egyet hapcizik, akkor minimum armageddon.
Az asszonya azonnal vegyen ki szabadságot, sőt mondjon fel a munkahelyén, mert egy pillanatra sem szabad elhagyni a betegágy 2 méteres körzetét,(itt a pontos hatósugár kikalkulálása végett próbaméréseket kell végezni a helyből távolugrással életmentési pozícióba helyezkedéshez)  hisz sosem tudni, mikor kell alkalmazni a koleraérzékeny  férjekkel rendelkező asszonyok,  jófeleségtanfolyami újraélesztős technikát. (erre tökéletesen megfelel a fotel mellé dobott tegnapi foci utáni zokni, szódáspalackra húzva, amitől profi újraélesztő készülék jelleget ölt). Nem lehet kockáztatni, mert ha beüt a maláriás láz, ami a pasinál 36,7-től már priznic kompatibilis, meggyőződése, hogy öngyulladás fog bekövetkezni.  A lángok megfékezésére tökéletesen alkalmas a jégkockának álcázott kockacukor sebkötöző gézbe tekerve.  Ez azért is praktikus, mert nem vizezi össze az ágyat és nem fázik meg tőle tényleg a „beteg”) 
Miután sikeresen csillapítottuk a lázat, jön a hirtelen és látványos gyengülés, ami 15 percen belül a végstádiumig fokozódik. Egy kongó menti ebola sújtotta falu népességének a kumulált utolsó stádiumos szenvedése nem ér fel a Pasi kínjaival. Több marék tic-tac cukorka, M§M’s (zöld),  kisméretű ánizsos ízesítésű gumicukorkák és Bogoly Berti-féle minden ízű drazsé (kizárólag a fülzsír, mert természetesen kell egy rosszízű is) és egyéb placebo, hogy elhiggye, van esélye megélni a reggelt. Azért elővigyázatosságból fekete öltönyben alszik, mert nem szeretné, hogy az immár másfél órája a szervezetét rágó kór miatt amúgy is leromlott fizikumát tovább méltatlanítsa, ha a halottkém reggelre egy gatyában találja.

Aztán eljön a másnap, amikor is kiderül, hogy kizárólagosan a kromoszómáival összefüggésben lévő adottságaiból kifolyólag, baromi erős szervezetének köszönhetően  ő egyedül, álmában  legyűrte a minimum 5  embert is kicsináló kórságot. Tulajdonképpen nem is érti miért pánikoltam (én!) be. Ha jobban belegondol, neki járna a Nátha-Nobel, mert az ő szervezete olyan, hogy abból antianyagot lehetne készíteni.  
Persze még kell némi lábadozás, mert amúgy mit kezdenék a tömérdek szabadidőmmel, amit az ápolásának a mellőzése okán nyernék, úgyhogy pár órás ágybanreggeli, agyonmézezett tea, maradékszaloncukor (kizárólag gyógyászati célból persze) elfogyasztása után elhaló hangon kéri a napi sajtót.
Aztán  legyengült kezeivel fellapozza a sportújságot és miután elolvassa a meccsekkel kapcsolatos aktualitásokat látványos felépülésnek indul. Estére már óvatosan megteszi az első lépéseket és ugyan azzal a lendülettel elmegy a Fradi meccsre. 
Két és fél fokban végigüli az aktuális vereséget , majd a megfelelő lappangási idő után eldördül újra egy tüsszentés.


A többi meg már rutin.

2 megjegyzés:

  1. hát ettől kidőltem :D emlékszem a régebbi írásaidra is ebben a témakörben :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, ha jól szórakozol (a látszat ellenére én is;)

      Törlés