2013. október 31.

vannak napok



Van, hogy süt a nap, és egyszerűen jól érzed magad. Nem tudod szavakba önteni, mert benne van a családod, 
a barátaid, a közértes csaj, aki kedvesen köszönt, az autóstársad, aki annak ellenére, hogy neki lett volna elsőbbsége kiengedett egy képtelen közlekedési helyzetben.

Van, hogy eszedbe jut a fiaddal töltött közös este egy felejthetetlen jazzkoncerten és a másnap, ahogy együtt szurkoltok neki a csajával, bár olyan szívesen hallgatnád még az ovis kalandjait.
Van, hogy ilyenkor, jóérzéssel gondolsz vissza, hogy a lányod milyen csodálattal hallgatta a zenét, amikor először vitted operába, pedig addig meg volt győződve róla, hogy a csakis a Queen a király(nő). És van, hogy csak úgy felhívod a férjed, hogy halld, ahogy mondja, ő is szeret.

Van, hogy sír egy barátod, mert igaztalanul bántották, és te szeretnéd megvigasztalni, de inkább csak hülyeségeket mondassz, mert azt gondolod, amíg nevet talán nem is látja olyan borúsan a dolgokat. Persze tudod, hogy ez csak pillanatnyi felszabadultság, mert ő nagyon érzékeny lelkű és az az utolsó vérig belsőharcokat vívó típus. Azért reméled, hogy attól, mert meghallgattad, valamennyire jobban érzi magát. És teljes szívedből kívánod is neki.

Van, hogy ugyan azon a napon egy másik barátod téged nevettet meg, csupán azzal, hogy belemegy egy kis komolytalan adok-kapokba. Persze jól tudjátok, hogy ez csak móka. (azért arra, nem vennétek mérget, hogy egy kívülálló nem tartana elmebetegnek ilyenkor titeket)

Van, hogy tetszik egy tinglitangli futó sláger, amit egyébként eltekernél a rádióban.
...
...
Van, hogy semmi sem tud kibillenteni a kedvemből. Még az sem, hogy amíg ezt leírtam kihűlt a kávém.

Talán a napos idő miatt van, talán azért mert ma olyan kerek a világ, vagy csak a zene ami szól, az tett szentimentálissá. De az is lehet, beindult az agylágyulás korai szakasza.


Na dógozzunk emberek...

4 megjegyzés:

  1. maradjon is kerek! -mindenkinek. :)
    Ha pedig nem a Nap göcsörtmentes felülete jutott nekem, akkor is megpróbálom kisimítani a hepehupákat.

    VálaszTörlés
  2. ez jó hozzáállás:)

    VálaszTörlés
  3. és van, hogy egyszerűen csak örülök a jókedvednek! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mondjuk egy gumicukrot hozhattál volna, de így is örülök neked;)

      Makula üdvözöl. azt mondta, megihletted egy vershez. én már láttam, mondtam még dolgozzon rajta, mert sok benne az acélszerkezet ;)

      Törlés