2017. február 9.

Gerlóczy Márton: Elvonókúra


Nem tudom hová tenni a Gerlóczyt. Nem mondom, hogy valamikor is elvarázsolt, de valahogy mégis mindig olvasok valamit tőle.(nyilván addikció és persze mert ajándék... köszi K.) Aztán már olvasás közben érzem, hogy … persze  nem teszem félre, mert … na például ezt sem tudom megmagyarázni, hogy miért. Csak. Mert muszáj befejezni. Oké, az én világomban minden könyvet muszáj befejezni, de ezeket másképp muszáj.
Tulajdonképpen, ha ízekre bontanám (hülyeség) akkor indokolt lenne minden része, mert társadalmi probléma meg jelenidős reflektálás meg úgy hazai, hogy egyben globális és persze személyes tragédiaalapú otthonról (és persze össznemzetileg) hozott , önkézzel elásott jövő, a levegőváltozástól várt országmétely-méregtelenítési kísérlet, az ezekből adódó seholsem teljesértékű helytállás vagy jelenlét ésatöbbiilyenség, de ennek most kevés értelme lenne, mert mindettől függetlenül egyébként most is idegesített a ... nem is tudom mi és inkább utáltam a szereplőket mint nem, persze ez nem is az a delfinsimogatós-ábrándosszeműs-szivárványpónis, na érted, de valahogy idegen nekem ez, mert túl személyes,(van ilyen egyáltalán?) csak ez a szó magánszemélyi értelmében, mert áthallom belőle a szomszédcsávóról írást, ami persze nem baj, csak a sok kis de nálam már kumulálódva egy közepesen fejlett nemet eredményez.
Mert mi is ez ? Egy nemakarokinni-alkoholista és egy pihenésképp-kapcsoljamkiavilágot
szimbiotikus vesszőfutása a valamitől a valamibe egy szabad(os)világi vándorelemekkel  zsúfolt, unásig ismert panelekkel légüresre vákuumizált  téren át.(hedonista rockandroll, haverokbulifanta) És akkor a regényszerkezetről se feledkezzünk meg, nem is a valódiálnaplóságáról, ami amúgy kedvemre való a kettős valóságkezelésével, hanem mert nem mindig bolond az, aki mindent kétszer mond kétszer mond, mert ez például nagyon is tetszetősre sikerült irodalomdramaturgiai folklórelem, szóval igazából nem is akarok belekötni, meglehet a boncolgatás után nem is nagyon lehetne, mert atomilag rendben van, csak hát így együtt a rám tett hatás… és akkor ebben is maradok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése