2016. április 29.

Hír-fairdítő 7. Micimackó kuckója különkiadás

A kultuszminisztert kérdeztük a Hír-fairdítő Tudatmódosító munkatársának elnökileg kijelölt kérdezősávból:

Hf. - Ismeri e ön az alábbi személyeket és ha igen, honnan?

Mándy Iván, Ottlik Géza, Esterházy Péter, Nádas Péter, Tandori Dezső, Petri György, Gergely Ágnes, Orbán Ottó, Bertók László, Rakovszky Zsuzsa, Oravecz Imre, Garaczi László, Parti Nagy Lajos, Kukorelly Endre, Márton László, Marno János, Tandori Dezső, Térey János, Tóth Krisztina, Zalán Tibor, Marsall László, Porogi András, Szörényi László.* Kérdezem: a fenti személyek "barátai és üzletfelei”  e Nyuszinak? Esetleg Micimackó barátai vagy méhészei?  Netán Kanga zsebéből bújtak elő? Tigris saját ugribugri lábán állnak e?

(a naprakész információk érdekében a miniszter úr okostelefonos segítséget kérhet. ha tud.)

Km - Irodalmi folyóiratokra, meg úgy ánblock ilyen peremkultúrjgény kielégítésére nincs szükség. Micsoda hülyeség, és persze felelőtlen gazdálkodást tételez fel teszem azt olyan lapokat támogatni, ahol lehoznak mindenféle anyagtakarékosságot mellőző irományokat, ahol nem is írják ki a lap széléig a sorokat. Meg különben is. Ez már  a XVII  XXI. század. A plakát-társadalmiüzenetek kora. Ki a fenét érdekel ma már egy hülye össze vissza tördelt vers, érthetetlenül groteszk novella vagy önálló gondolkodásra továbbösztönző, frappáns tárca, amiben még egy nyűves kedélyjavító pitypang sem szerepel. Semmi realitása nincsen. (Na jó, talán 0.9%-nyi, ha kivonjuk belőle a farhát áfáját ) Abszolút hasztalan.  Csak összezavarja az embereket. Mint a zene, amiben nincsenek fehérvári huszárok. Még headbang-elni  vagy csizmátcsapni sem lehet rá. Népidegen. 
Vagy netán egy bézs bőrüléses  irodalomkritikával körbe lehet utazni a kertek alatt egy falut?  Nem.  Szotyit árulnak egy zongoraversenyen? Nem. Tán csak nem azt akarná, hogy épüljön hangversenystadion Bütykösalsón?  Nem. (H.f közbevetése:pedig van citerakörük és becsszó szeretik a főutca lakói a zenét!) 
A százholdas pagony rekvirálásra avagy földalapú támogatására alkalmas egy-egy irodalmi szemelvény vagy szimfónia? Nem.  Írt titkárnő unorthodox sakkról és pókerről valamelyik lapban, esetleg  írt hozzá szignált Ákos  valakinek az unokatesója? Nem.
Akkor?

Naugye.

Interjú vége


 Munkatársunk elismeri, meg kell hajolni az érvek előtt.

Lapzárta után érkezett információnk szerint

ez a szecskázás nem csak print és online lapokat, színházakat, kultúrtereket érint:




 Hát, nem tudom, a gój motorosok ehhez mit fognak szólni. 






*( a  felsorolás történetesen közpénzeminisztérium sikerkönyvszerző-tikárnőinek a kifizetési list..izé... a nemzeti eb-kompatibilis világverő tizenegy .jaj izé  a 2000 c. folyóirat tartalommegtöltői közül vannak kiemelve a teljesség igénye nélkül, de lehetne bármelyik kegyvesztett kultúrszcénából meríteni hasonló veretes sormintát )

2 megjegyzés:

  1. verset karcolok az összes állami verda fényezésébe, amit csak parkolni látok (na jó. mentő, tűzoltóautó nem...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. S jutott eszembe számtalan. Szebbnél szebb gondolat...

      Törlés