2016. március 4.

M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

(Hamish Macbeth 5.)
Hamisht a száműzött körzeti megbízottat hazacselezik Lochdubh-ba  a falulakók, mert rájöttek, hogy bár nem egy szorgalombajnok a rendőrük, de azért mégiscsak érezhető a hiánya, mert amióta nincs, például elpofátlanodnak a piti lazactolvajok.

Szóval kitalálnak mindenféle kamubűntényt, hogy visszahelyezzék a körzeti rendőrüket. Ez éppen kapóra is jön Hamish-nek, mert tele a puttonya az új helyén a napjait megkeserítő rosszindulatú kolléganőjével.

Szóval hazaér Hamish , ahol egy kisebb ünnepség fogadja, amit Maggie a visszahelyeztetésének  értelmi szerzője majd későbbi áldozat szervez a tiszteletére.
Igen ám, de miért is lett későbbi áldozat Maggieből,  a régen jobb napokat látott, mára egy halom rosszindulat és több halom zsírpárna mögött élő nagynéniből?

Na ezt kell kinyomoznia Hamishnek, miközben olyan dolgok derülnek ki, hogy a valahai fénykorában elég szabados életet élt és ez időből ismert potentátok közül férjnek és egyben örökösnek valót keres magának az eddigre lapos alakváltozáson átesett nagynéni,  Alison az addigi reménybeli örökös unokahúg nagy szomorúságára.  

Mondjuk ne várjon senki körömrágós tartalmat, viszont aki megkedvelte a bohókás szereplőket és a Baeton féle humort, az megtalálja a maga másfélórás laza szórakozását ebben a részben is. Már ha eljut legalább a közepéig, mert addig csak a karakterek bemutatása zajlik, de ez nem baj, csak mondom! De aztán persze lesz gyilok. Vagy valami olyasmi. Kettő is.


(azt meg csak halkan jegyzem meg a rajongóknak, hogy ugye nem komoly, hogy Macbeth kiszeretett Priscillából!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése