2016. február 8.

Kristina Ohlsson: Lotus Blues


A zsaruból lett ügyvéd Martin Benner egészen elégedett az életével. Kényelmes anyagi körülmények közt , egy gyönyörű és sikeres nő mellett szabadon szórakozik a kedve szerint. Emellett van egy tündéri kislány is aki hazavárja. A huga lánya, akit egy családi tragédia után magához vett és neveli.
Szóval boldogan éli az olyan agglegények életét, akinek mindene megvan. Bájos kislány, szép barátnő, kapcsolati szabadság és sikeres karrier.
Mígnem egy napon besétál az irodába egy férfi és arra kéri segítsen tisztázni a testvére nevet a gyilkosság vádja alól. Ezzel az az apró bökkenő volt, hogy a nevezett testvér egy országos hírű sorozatgyilkos volt, aki mindet be is vallott és ráadásul már nem is élt. 
De a kezdeti látszat ellenére ez volt a kisebbik nehézség, mert ahogy fokozatosan mászik bele az ügybe Brenner, úgy tűnnek el a saját életéből a boldog , felhőtlen napok, a kényelmes kapcsolat és ami a legfájdalmasabb neki, úgy tűnik el a kislány is… Hamar rájön, hogy nagy bajba keveredett. Annyira, hogy hamarosan gyilkosságokkal vádolják és kénytelen bujkálni a rendőrség elől, de még mindig nem ez a legnagyobb problémája, hanem az, akiről fogalma sincs, hogy kicsoda, viszont tőle függ mind a saját mind a szeretteinek is az élete, jövője… Megkezdődik az ügy felgöngyölítése, hogy magát ki tudja írni ebből a képletből. Ám ahogy tárul fel előtte a történés úgy válik egyre nyilvánvalóbbá számára, hogy ebből nem less hepiend… 


Nem a legjobb krimi, egynek elmegy, de akkora a kínálat manapság ebből a skandináv típusú krimiből, hogy inkább ezt már csak akkor, ha nincs másik otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése