2016. január 9.

Lawrence Block: A betörő, akit szekrénybe zártak (2)

Bernie szereti a szakmáját. Nem veszi félvállról a betörést, ennek ellenére újra bajba kerül. Ezúttal elvei ellenére, elvállal egy megbízást. Nem elég, hogy egy gardróbból végig kell hallgatnia, ahogy az ügyfele (értsd: kirablott hölgy) a szerelmi életének hódol a hálószobájában, de később végig kell hallgatnia azt is , ahogy a nevezett hódolós ügyfelét megölik. Átfutott a fején, hogy talán hiba volt feladni a függetlenségét és megbízásból betörni, azonban mit van mit tenni már, mint eltűntetni a nyomait és pucolás onnan! 

Na de jaj. 
Eltűnt a váratlan bujkálás miatt őrizetlenül hagyott diplomatatáskája is a szajréval, amiért Bernie becsületesen megdolgozott, és ami nem mellesleg a lopott ékszereken felül az ujjlenyomatait is tartalmazza. 
Azért ezt már nem hagyhatja. Ami baj az baj és ami jár, az meg ugye jár. 
És akkor Bernie , hogy mentse ami menthető, elindul a fognyomokon… 
A fifikás betörő zárakat és rejtélyeket törve haladt a megoldás felé, kihelyezve némi csapdát is. Persze a főbűnös ráharapott a csalira és bele is tört a foga. 
Elég meglepő végkifejlet bontakozott ki. De a végkifejlet előtt még van némi dolga az olvasónak. Át kell kacarásznia jópár mosolyogtató oldalt.
Vicces fiú ez a Bernie. Már ahogy azt Lawrence elképzeli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése