2015. december 29.

M. C. Beaton Szesz, szerelem, szemfényvesztés (17.)


 És újra felbukkant James.  És Agatha minden igyekezete ellenére 2 percen belül beájul tőle. És James ugyan olyan érzéketlen bunkó,  És Agatha ugyan olyan naív és lökött.És Charles meg ugyan olyan link. És persze ugyan olyan kalamajkába kerülnek, mint mindig, amikor a véletlenek belesodorják Agathát egy megoldásra váró bűnügybe, ahol természetesen ő maga is célponttá válik. 


Mert mi is történt? 
Agatha látszólag túl van Jamesen és alapjáraton pöfög a nyomozóirodája. Mondom látszólag,mert James első hívó szavára azonnal intenzív fogyókúrába kezd és magára ölti a kihívó öltözéket. Aztán ott találja magát egy kertiparti közepén talpig kínosan. Hát ennyit Jamesről mérgelődik Agatha, de ahogy feltűnik az ajtajában a csábító utazási ajánlatával és az észbontó őszülő halántékával, máris újabb szépészeti akcióknak veti magát alá Aggie

Természetesen bedőlt újra a mogorva és figyelmetlen Jamesnek és elmegy vele egy vakációra, ami a lelkészné, Mrs Bloxby előzetes jóslatával megegyezően nem az a leányálom lett, amint azt Agathánk elképzelte a rózsaszín álmaiban. 

Na most az, hogy a hely nem az a tipikus napfénye nyári üdülőhely csak az egyik baj, mert már a lepukkant hotel lepukkant éttermében a vacsorájánál összetűzésbe kerülnek a későbbi áldozattal.Mondjuk éppen kedve is lett volna kitekerni a nyakát az unszimpatikus hölgynek, de azért annyira talán ő sem  lett volna olyan hülye, hogy a saját kendőjével tegye ezt meg, ráadásul a kendőt ott is hagyja a helyszínen. Ezt ő nyilván tudja, de azért van néhány kínos pillanat, amíg ezt a helyi rend őrzői is belátják.

És mindehhez még megjelenik egy nagypályás rivális is, aki kiveti a hálóját Jamesre… aki szokása szerint az első adandó alkalommal lelép. 

Gyilok, szerelem, remény, vágyakozás és a soron következő csalódás… vaaagy?...

Oké, a krimi szál továbbra is limonádé, na de nem is ezért szeretjük ezt a sorozatot, mert azt el kell ismerni, hogy úgy csetleni botlani a komolyan vett  magabiztosan profinak hitt szétügyetlenkedett  nyomozásban és persze profimódon melléfogni a férfiak terén úgy mint a tűzrőlpattant és folyton lángoló majd nagy hirtelen kiégő Agatha, na úgy aztán nem tud senki.
Persze alapjában minden a szokásos.

Agatha rákattan a nyomozósdira, James lelécel, rácuppan  egy új hús a faluból, megjelenik Charles kicsit potyázik  és mindenki epekedik mindenki után, ám némi sorminta változás mégiscsak van, főleg James a meglepő, mert mintha minden agglegénysége és a kötöttségtől menekülhetnéke ellenére erősödne benne a lassan de biztosan középkorú nővé araszoló Agatha hiánya… 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése