2015. október 16.

Faust és a 18+

Hát ez a Faust kicsit másképp szólalt meg, mint ahogy azt én magamnak olvastam. De ez egyáltalán nem volt baj, sőt! Vagyis majdnem sőt..mert azért voltak észrevételeink a vége felé, de nem spoilerezném el így nyilvánosan, hátha valaki alanyi jogon alakítaná ki a véleményét és megnézné.
Viszont nekem sikerült megint megfogni a lényeget ... mondjuk Geothe biztos forog a sírjába, de hát így jár, aki holt klasszikus lesz. Ki van téve a hálátlan utókornak.
Mivel a  darab szempontjából meg úgy egyébként is a kiemelésem tökéletesen lényegtelen ám erősen 18 pluszos, így kicsit rejtett módba írom ide. ha valaki rájön hogy lehet olvasni annak az lesz a büntije, hogy elolvassa:)

szóval:


Ott ültünk a leghátsó sorban. Ez egy egész jó hely a Katonába, úgyhogy hurrá. Na megyeget a darab, rihegünk-röhögünk(igen ez még mindig a Faust!),  szóval egyszer csak megjelenik a széksor szélén a Kulka egy passzentos naciban és sűrű elnézések közt végigsétált a közvetlen előttünk lévő széksor háttámláján. (jelzem tök ügyesen, sajnos nem esett az ölünkbe). Namost a székek pozíciójánál és a mi ülő meg az ő széken álló pozíciójánál fogva a csípővonala éppen a mi szemvonalunkban volt. Akaratlanul is feltűnt, hogy egy méretes rúdlámpa van a zsebében. minek, merült fel bennem minden hátsó gondolat nélkül, de hamar korrigáltam...  Hát elég hamar zajlottak az események, és E még fel sem ocsúdott a meglepetéséből, de ez meg lett örökítve, mert gyorsan letelefonoztam a pillanatot ahogy elhaladt előtte a Kulka, és később a szünetben meg is mutattam neki, hogy lett egy szelfije(vagy másfi? mittomén hogy van ez) a Kulka seggével, aminek E. nagyon örült  de leginkább annak, hogy rendbe tette  a haját elindulás előtt, szóval ez csak ilyen melléktermék, mert a lényeg , hogy a történet szerint hamarosan át kellett öltöznie a Kulkának a nyílt színen egy (és most kérek mindenkit vegyen erőt magán mert bár nem ez a 18 pluszos infó, de azért azt nehéz felnőttként lábon kihordani, hogy világoskék öltönyt húzott magára, de mint mondtam nem ez a lényeg, hanem az, hogy a gyors öltözés alatt egyértelműen és határozottan kitűnt, hogy NEM zseblámpa volt a zsebében.

Ezt meg is beszéltük a szünetben de E a maga naivságával visszakérdezett, hogy hát akkor mi? Na nem mintha nem tudnám kimondani azt a szót hogy ... na érted... de nem hittem, hogy magyarázatra szorult volna a képi világ,
Igazából elég sok pucérkodás és pajzánkodás volt a darabban (itt újra csak Goethét borogatnám szimbolikusan), de azok valamiért nem voltak ilyen kerettörténetbe illőek, meg igazából a darab második fele már annyira nem is volt figyelemtartó, de ezt még alaposabban ki kell a csajokkal beszélnünk, mert a Kulka elvitte a showt a többi történés elől.

Mondhatnám, hogy ez volt az én Faustom, de ez azért így ebben a formában nem igaz , mondjuk úgy, ez egy magánjellegű közérdekű közlemény volt, ha esetleg valakiben felmerülne ez a kérdéssor, jó, ha tisztában van vele, ez a darab, meg úgy egyáltalán bármilyen szempontból  tulajdonképpen teljesen indifferens kétely. 
Asszem.

4 megjegyzés:

  1. Oké, én rájöttem, hogy kell. Meg is bűnhődtem érte.:)

    VálaszTörlés
  2. Ez de jó!!! Doktor Méretes Faustus Boldogságos Széksortetejénjárása

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. címadásban kiváló. kéne hozzá egy darab is.

      Törlés