2014. szeptember 26.

M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a gyilkos vakáció


(Hamish Macbeth 6.)

Közeleg a karácsony és Hamish nincs jól. Nagyon nincs. Sőt! Armagedon. 
Náthás.
Priscilla a saját turistaszállóvá avanzsált kastélyuk fogja, nem ér rá ápolni, de sebaj, mert majd a mama… Aztán jön a telefon, hogy ne menjen haza, mert ott lesz az a nagynéni, aki ki nem állhatja Hamisht, viszont a dúsgazdag néni pozitív komfortérzete pénzügyileg előnyös a családra nézve. 
Ekkor menti meg Priscilla egyik barátnője  Jane, aki meghívja az egészségpanziójába a hebridákra. Persze nem minden hátsó szándék nélkül, hisz  szerinte valaki az életére akar törni. Ezt az sejtését megerősítette egy-két aprócska, de felettébb gyanús baleset és egy szavahihető jósnő jövendölése. 

Így hát Hamis megy.

Viszont amennyire kellemesnek ígérkezik a szép Jane-el az ünnep, okkora kalamajkába kerülnek az őslakók ellenséges körében. Nem elég, hogy a nem komplett belterjes társaság folyamatosan keresztbe tesz nekik, még az autók sem tudnak normálisan viselkedni. 

A rosszul sikerült  karácsonyi vacsorahangulatot oldandó, kirándulásra indul az egészségfarm  fura vendégközönsége, ám az egyik házaspár unszimpatikus hölgytagja balesetet szenved. Lezuhan egy szikláról. A helyi rendőr és az orvos hamar le is zárná az ügyet, de Hamishnak gyanúja támad.
Jobb híján fel is hívja kedvenc felettesét Blaire felgyelőt, aki muszájból tessék-lássék nyomozgatásba kezd.
Na de Hamisht nem lehet egykönnyen félreállítani, ha szimatot fogott….

Ugyan a szép tulajdonossal a románc a hölgy érdeklődése híján elmarad, de úgy néz ki Priscillával még felmelegedhetnek a dolgok. Ám a szerencsés véletlenek nem a vidéki rendőrlakban karácsonyoznak…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése