2014. március 14.

Lawrence Block: Bérgyilkos mindörökké (3)


Ölni márpedig muszáj, ha az ember abba akarja hagyni a bérgyilkos szakmát. Mert ugye a nyugdíjas évekről gondoskodni kell. Persze van az embernek hobbija is, úgyhogy arra is kell egy kis mellékes. Szegény Keller kénytelen mindent elvállalni. Ha kell kutyát is öl. Azaz kutyaölésre szerződik, de ahogy azt egy tapasztalt Blocker már sejti, itt nem áll meg Keller, és egy sima ügyből is kihozza a lehető legtöbbet.  És bár  nem a sport a hobbija, mégis sporteseményről sporteseményre jár. Igaz, csak munkaköri kötelességből.
Se hétvége, se ünnepnap, se barátság, még csak egy kóbor stoppossal pár közös kilométer  sem (teszem hozzá neki a nagy szerencséjére), maximum egy hallgatag plüsskutya… viszont lassan gyűlik a nyugdíjalap.  

Kellerről kiderül, hogy a foglalkozása ellenére sem egy szociopata, mert ha éppen nem kell kinyírnia valakit nagy odaadással segít embertársain és elkötelezett patrióta, viszont kezdek a magam józanságában kételkedni, mert egyre jobban kedvelem ezt a hidegvérű, de el kell ismerni igen szórakoztató dögöt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése