2014. január 15.

Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd


Mindig kockázatos egy írónak a jól bevált , közönségsikert aratott regénysorozata után új írói kalandokba kezdeni.Persze ez így erősen sarkos kijelentés, de mégis csak van igazságtartalma abból a szempontból, hogy az olvasó megszeretett egy főhőst, megszeretett egy történetteret és mivel ez nagyon is jól működött, már van egy magas elvárás az író felé.
Na, ezt a maga állította magas lécet, ennek a könyvnek az olvasása, mit olvasása behabzsolása után bizton állíthatom, hogy Kondor Vilmosnak sikerült megugrania. Olyan kalandot kerekített a háborúvesztes katonai és emberi tisztességet megtartó és ideológiamentes hazaszerető hősével, hogy a fal adta a másikat. És mindezt úgy sikerült elérnie, (amiért külön respect), hogy egy pöttynyi mellékzönge sem falsult bele a jól gördülő sztoriba, ami a jelenkori mellékhangzást pendítette volna meg. (pedig ugye…)
Úgy tör keresztül Wertheimer Miklós hadnagy egy nemzeti titkot ismerő hölggyel és a haza elsőszámú jelképével a minden oldalról nyakában lihegő, válogatottmód vesztét kívánó ellenségekkel teli hadszíntéren, hogy azt még az angolok numberhétje is megirigyelné.
Várom a következőt!

egyébként meg statisztika a szerző blogjáról:) (katt a képre)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése