2013. december 5.

Horváth Viktor: Török tükör



Akkor most játszok egy kicsit. Egy skizofrén értékelései következnek
A nacionalista soviniszta
Nem is. Ez nem így volt. Miket beszél már az a kis szarházi. Drága Magyar testvéreim. Ti most kinek hisztek? A kis török istentelen kölyöknek, aki csak úgy minden egyeztetés nélkül mondja amit lát, akinek fogalma sincs a történelem vásznának a színéhez és visszájához, vagy! a dicsőségünket zengő krónikásainknak, akik a magyar urak jellemét, kellemét, tisztaszívét, bátor kiállását, összetartó hűségét zengedezik. Az meg végképp bizonyítja a hazugságait, hogy azt állítja a hazánk fiai megosztottak és egymást véreztetik ki, ha össze kéne fogni az ellen ellen. Ilyen nem volt nem van és nem is lesz. Honfitársaim. Mi legyen a történelemkönyveinkben, mit szívjanak magukba szittya gyermekeink, amitől büszkén lenézhetik a szomszédaikat? Egy töketlen eunuch mit érthet a mi tökös történelmünkhöz. Kit érdekel, hogy egy ilyen elmaradott kötsög, aki azokban a hősvértől buzgó időkben olyan hasztalanságokra fecsérelte az idejét, hogy eredetiben olvasson Platónt meg latinul írjon olvasson. Nóóórmális? Na és a vallás? Még hogy elaprózzuk a szentjeinket, még hogy csonka testrészeket imádunk? Nehogy egy ilyen törölközős fejű mondja már meg, hogy ki a gyaur. Amúgy is. Hülyegyerek, mit pofázol bele ragyogó hírnevünkbe. Hö. 
Persze amit másokról mond, az természetesen minden igaz.
( feljegyzés a titokminisztertől az arab terrorelhárító idegenelhárító különítménynek : azonnal ellehetetleníteni, feljegyzéseit 1000 évre titkosítani, ráküldeni a vámszedőket. mindent rákenni az ellenre. ködösítő majd újragomboló hadműveletet elrendelem. )
A toleráns kozmopolita
Akkor kerek a világ, ha minden oldala látható. Eddig a saját bülbülszavúkrónikásaink dalaiból ismertük a török áfiumos időket, szépíróink , történetmesélőink vad és istentelen ellent rajzoltak meg a hős, haza és várvédőinkkel szemben. Szép dalok és krónikákat meséltek és szeretjük is érte őket. Viszont a pc jegyében most szólhatott Horváth Viktor által a másik oldal is. Kiderült, hogy abból a nézetből egy egész másik történelem íródott. Egy toleráns nemzet, nép és vallásegyesítő törekvéseit gátolta intrikáival, árulásaival egy korrupt , hatalommániás és hamisprédikátor országvezér elit. És hogy a terjeszteni szándékolt igazhit általi közösre álmodott világkép nem a gyűlöletről szól, azt gyönyörű koránidézetekkel támasztja alá.
Ezt meg én mondom:
Nagyon olvasmányos, tanulságos és mulatságos könyv , telis-tele mesei és meglévő irodalmi elemekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése