2013. december 4.

Bächer Iván könyvekről röviden


Bächer Iván: Hatlábú
Kutyákról és kutyásokról, kutyásoknak és kutyátlanoknak. Bár kimondottan rühellem a kutyás, lovas, majmos, delfines sztorikat, de ez nem olyan pityergetőscukiállatos. Egy remek tárcaíró remek állatbarátsága emberbarátian interpretálva.


Bächer Iván: Intőkönyv
Gold Jenő utazása a lokális kismagyar történelem könnyed szellőjén az óvó néni és a franciatanárnő harisnyatartója között. Iskolák, katonaság és az azokkal járó kibábozódás, bebábozódás, sok szerencsétlenkedéssel és italozással komplettírozva. 
Javallott olvasmány szórakozni vágyó érdeklődőknek. Aki ismeri a kort annak nosztalgia, aki hallotta, annak megerősítés, aki meg nem hiszi, annak mondom, hogy pedig de… hiszi ha pc.

Bächer Iván: Klétka
Gold Jenő átitalozta magát a felnőtt korba. Van kitűzött célja. Író akar lenni. Így a tanulmányai végeztével el is kezd tanítani. Lump és megbízhatatlan, de kedvelik, mert intelligenslump. Kisebb nagyobb hölgykalandok után megnősül. Végre révbe ért. Gondolhatnánk, de az élet nem játék és mese. Nagyon nem. Szomorú könyv lett, de nagyon szerethető.



Bächer Iván: Kocsmazaj
Mindenütt meghallja a jó sztorikat. Legyen az kutyasétáltatás közben, városi sétán, vonat büfékocsija vagy az aktuális törzs-, illetve randomkocsma. Legyenek ezek szódával, vagy szóda nélkül, mindenhogy üdítőek.
A kombuchás és a Katika kontra Kuminné esete a nyírfával végzetesen fájt



Bächer Iván: Zónázó
Könnyed Bächeres történetek a Nyugatitól Vácig, meg kicsit tovább, zóna adagokban. 
Kicsi szocio, kicsi helytörténet, kicsi történelem. Úgy személyes, hogy ott sem vagyok.




Bächer Iván: Vendégkönyv
Ahogy  a cím is mondja, vendégkönyv. Mindenféle bejegyzésekkel, a jó vendégről, rossz vendégről, a jó vendéglátóról, rossz vendéglátóról és minden olyanról, ami személyes tapasztalatai szerint összefügg a vendég fogalmával. 
Azon túl, hogy nagyon szórakoztató mind a téma amit személyes élményeiben körüljár, mind a stílus, ez úgy látszik fontos és írásra ösztönző is egyben. (pl. engem is coming out-ra késztetett:  antivendég ) Természetesen Bächer Iván a szórakoztatóbb. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése