2016. január 28.

Rejtő Jenő (P. Howard): Menni vagy meghalni

Légiós-detektíves. Vagyont érő platinát szerez a sebtében verbuválódott légiós társaság egy sértett arab táncosnő infói alapján. Majd amikor megvan a cucc, kicsit begolyóznak a légiósbetegségből kifolyólag és fejbeverést eszközölnek egy bizonyos Horn nevű társukon, ki nyereségvágytól, ki agyalágytól vezérelve. 
Na de a fejbesértett Horn, a kalandregények sajátos jellege szerint túléli ugye. Némi súlyos kőtörés és mocsárláz után Horn,- minekutána nem volt hajlandó feldobni a bakancsát-, kiderít egy több éve fantomizát gyilkosságot, ami által elnyeri lájtos szabadságát, majd felfigyel rá a KGB. ..öö.. Moszad.. nnnaaa.. CIA.. vagy izé ÁVÓ.. jajnémá.. szóval az MI5. 
Dödödö, blablabla, Ecet Era  és hirtelen Londonban találja magát a nyájas olvasó, ahol is a hallgatag de jóarcú Connor detektív szépen felgöngyölíti sajátos módszereivel és jóadag titokzat segítségével a rejtélyes gyilkosságokat. Sőt annál is többet. De ezt most nem mondom, mert akkor kiderülne, hogy tulajdonképpen Ő Horn és az egykori tettestársai meg az arab sejk rokonai gyilkolásznak, szóval ezt most nem mondom el. juúúj, mégiscsak elmondtam. Ejnye. akkor viszont vigyázzatok, mert spoiler. 
Na még van a soros csaj is, aki előbb kéreti magát, kamuzik meg ilyenek, de aztán… 
Jó szórakozást:P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése