2014. október 29.

Vajda Jánosné Bartos Rozália: Emlékirataim

Hűha! 
Ez nagyon durva. Ha Róza csak negyedrészben is igazat beszél akkor VJ egy büdös paraszt. Ha Róza hazudozik, akkor ő a büdös paraszt. Má'elnézést, de ennél lájtosabbat nem tudok rá, amikor ilyen mocsok emberről olvasok, legyen az az erőszaktevő vagy az ilyet igaztalanul valakire rámondó.

Próbáltam utánaolvasni, de elintézik egy -két szóval (Vajda mára köz és irodalmi nagyság, alakja nem tűrhet ilyen feltárást, mert rommá lenne a szép emléke) hol azt lebegtetik, hogy Róza képzelete és bosszúja íródott itt meg, hol meg azt, hogy hát vannak dokumentumok, amik igazolják a megírtak hitelességét.
 
Na kösz.

2 megjegyzés:

  1. ebben van, hogy a poéta uram köcsögökben tárolta a szobájában a saját vizeletét - valamiféle hóbortból, és ugyanott látta vendégül írókortársait is? (Szörényi L. említi)

    VálaszTörlés
  2. ebben olyanok vannak, hogy hogyan bánt a nőkkel, meg hogy egy agresszív, műveletlen, tisztátalan bunkó.
    nem most olvastam, ez még régebbi, és anno mellé csatoltam pár fellelhető linket, ami más forrásokból volt kapcsolódó hír, meg idézetet, de az huss. Olyanok voltak, hogy egyebek is megerősítették meg olyat is, hogy Róza bosszúból írta, mert más nők után kajtatott. De miután eléggé magas irodalmi és társadalmi polcra került, sok veszteség lenne az irodalomnak meg azoknak a presztízsének, akik odáig segítették, ha igaz lenne. Hát a fene tudja.

    VálaszTörlés