2014. szeptember 3.

Scott Westerfeld: Góliát

(Leviatán-trilógia 3.)

Ez a trilógia arra nem jó, hogy pontos történelmi és tudományos ismereteket szerezzen belőle az érdeklődő ifjúság, viszont arra kiváló, hogy megszeresse a történelmet és a tudományt. Kíváncsivá tegye és utána olvasva valódi tényeket is megismerje, akit magával ragadott a könyvsorozat. Azon ritka trilógiák egyike, amikor mindhárom rész színvonalas és érdekfeszítő. A kiadóváltást csak annyiban volt zavaró, hogy két perccel később vehettem a kezembe a könyvet , mert másik standnál kerestem a Millenárison.

Sok valódi személyre és valódi történésre, tudományos törekvésre épül a sztori, de az írói képzelet alternatívvá tette mindezt, hogy élvezetes regényfolyammá formálja.
Jó szívvel ajánlom ezt a trilógiát minden tízes évei elején járó gyereknek és persze minden,  jóféle meseszerető, gyermeki rajongással  megáldott felnőttnek.
A történet lezáró részében fény derül mindenre. Ez a fény sajnos nem mindig jön jókor a szereplőknek, sőt legtöbbször meg is nehezíti a dolgukat, de hát azért ahogy az egy idealista majdnemmesében lenni szokott, úgy itt is van ok a reménykedésre minden viharos részben. Sándor nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy egy világpusztító gép marketingjével állítsa meg a háborút, míg Deryn a titkos szerelemtől szenvedve igyekszik megtartani a féltett  titkát, aminek a kiderülése nem csak a saját életcélját, de mint kiderül a nemzete renoméját is befolyásolhatja. Nem könnyű úgy lavírozni egy kettészakadt világban, hogy az embernek a nemes céljain túl a saját érzelmeivel is meg kell birkóznia. De vajon a két fiatalnak sikerül e úgy teljesíteni a saját küldetésüket, hogy az egymás iránti vonzódásukat se kelljen elnyomniuk.
Nehéz és veszélyes pillanatok várnak rájuk a regényben.

előzmények 1. 2.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése