2014. június 16.

M.C.Beaton:Hamish Macbeth és a kannibál homárok

Macbeth a kicsit sem szimpatikus helyi rendőrt helyettesíti a kicsit sem szimpatikus szomszédos faluba,  a kicsit sem szimpatikus lakóival együtt. Illetve egy szimpatikus személy mégiscsak akad Jenny Lovelace, a helyi festőnő, akivel a szimpátia többszörös ágybabújásig fokozódik. Szegény tisztességes Macbeth már már azon gondolkodik, hogy a nagy szimpátia végett tisztességes lenne megkérni a hölgy kezét, de a dolgokba beleszól, pontosabban beleeszik néhány homár. Mégpontosabban nem a dolgokba esznek bele, hanem kimondottan a nagy közutálatnak örvendő Mr Mainwaringetbe. De mit beleesznek, egyenesen tisztára szopogatják a csontját.
Ott áll Macbeth egy kölcsönfalu kölcsönbűnügyével, meg a dilemmával, hogy a lánykérés előtti többszörös együtthálás mennyire illik egy rendes rendőrhöz és úriemberhez. aztán ezt a problémát a gyanúsítottak körének a kompromittált hölgyre való kiterjesztésével el is napolja.
Természetesen többen gyanúba keverednek és ez nem könnyíti meg h
Hamish dolgát, mint ahogy az sem, hogy megjelenik Blair főfelügyelő, akiről tudvalevő, hogy szereti más fényében füröszteni magát. nyilván a rutinos HM olvasóknak nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy Hamish ezt az ügyet is megoldja és Blair főfelügyelő ezt a sikert is megpróbálja kisajátítani.
Hogy a történet teljes legyen természetesen megjelenik Priscilla is a végére, hogy belengesse a szokásos húzd meg-ereszd meg lebegtetett szerelmi szálat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése