2014. április 1.

Mérő László: Az elvek csapodár természete


Na igen. Elért az az elkerülhetetlen dolog, amikor valaki ugyanazon szerző tollából származó válogatásokat olvasgat. Sok az ismétlés. Az igaz, hogy illeszkedik az egyébként máshol megjelentetett írás ebbe a metodikájú válogatásba is, de a számomra akkor is ismétlés. Ennek okán nem is hatott olyan frissen. Viszont ez nem a könyv és legkevésbé Mérő László hibája, hisz az olvasók nem feltétlenül olvassák minden könyvét, ezért nem is biztos, hogy belefutnak ismétlésekbe. 
Egyébként egy érdekes vezérgondolat mentén összeállított írások. Nem mondom, hogy ha kicsit megpiszkálnánk , nem találnánk rést benne, de nem is tudományos munkának adja el magát, így egy pár érdekes gondolatfolyam kapcsolatának a szintjén egy jó kis szórakoztatva gondolkodásra serkentő olvasnivaló. Nem hiszem, hogy több akart lenni ennél, de akit további kíváncsiságra sarkall, az keresse meg a hivatkozott kutatásokat. 
Vagy csak olvassa, hogy megtudja mi az összefüggés az örök élet és a pletyka között. Vagy hogy a méla bambulás mögött komoly meditáció is lehet. Kiderül , hogy a népdal az szexi meg például, hogy egy luxusautóban tényleg jobb döntéseket hoz e az ember? 
Hát ilyesmik, de a bulvármondataim mögött persze ott van a szerző értelmes eszmefuttatása .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése