2014. január 18.

Fehér Béla: Fültől fülig

Skrabek, az arcokra (borotvával) mosolyt rajzoló bérgyilkos, nem mellékesen a sátán és öntudatán kívüli leányszívrabló megbízást kap Gulácsy Etyien gróf likvidálására. A dolog pikantériája, hogy a nevezett leányszív, éppen Etyien gróf Katinka nevű bogaras gyermekének a mellkasában dobogott. Azonban arra (mármint a szívre), volt már egy jelentkező, a zabi-kisnemes Darvai Erazmusz, aki nem mint donorra tekintett az ifjú, ám a rovarászásnak ama különös szegmensét űző hölgyszívtulajdonosra, aki kizárólag a hólyaghúzó bogárfajtát találta gombostűre méltónak, hanem igaz és múlhatatlan szerelmet érzett iránta. Ezt olykor, éjjeli szerenáddal gondolta tudtára adni a választottjának. Azonban ezek az események sűrű golyózáporba fulladtak, minekáltal a gróf kívánta a kéretlen kérő tudtára hozni ellenérzéseit az udvarlás miatt. 
Emellett mozgalmilag is zajlottak az események, ahol is Pozsár Janó az ébredező öntudatú munkásszakszervezet élharcosa, hol az érte aléló női hölgyeket, hol a nővérébe érthetetlen okokból szerelmes pincért, avagy az ily módon (jelzem elhibázott logika mentén) a saját reklám mértékét emelni kívánó Ugolint a vízklozetügynök és árnyékszékfilozófus urat keverte kompromittáló politikai kalamajkába, sőtmitöbbe. 
Ezen zavaros események közben felbukkant a történet szálait mellékfonogatva Trovatore a suszterből nyúlszájúvá balesetült, ezen oknál fogva kényszernyugdíjazott tartalékoperaénekes, aki szolgáltatja a pisiszagú Páva vendéglátóipari egységben a kocsmazenét, és egyéb mellékszereplők, úgymint Gizi a Pozsát Janó dromedárszőrös nőtestvére, aki egy alkalommal kölcsön adja Jenőnek a csöppet sem bájos karakterét, aki olyan jól azonosul az álcával, hogy azonmód szerelembe is esik belé Ruff ezredes, aki ugyan már koránál és szellemi állapotánál fogva rosszul artikulálja a szavakat, de hisz a férfivonzerejében (Pozsár Janó őszinte és alapos rosszallására)
 
A kialakult katyvasz végül is (spoiler)hepienddel zárul. Már akinek ugye, már akinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése