2015. december 22.

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a feddhetetlen feleség (16)

A nyomozóiroda személyzeti hiányt szenved, Patric és Emma távozása miatt, Agatha újra gondolja az iroda működési területét. Személyzet híján és saját rossz emlékei okán dobta a hűtlenségi ügyeket.  És mi t ahogy az lenni szokott, természetesen újra csak ilyen ügy került az útjába.
Így esett, hogy  castingolnia kell. A lelkészné barátnő hathatós ajánlását vissza utasítani nem merő Agathának az új munkatársban a legmegnyerőbb, hogy az egyébként a számára aggastyánkorúnak tűnő  és végtelenül unszimpatikus Phil nem dohányzás ellenes.  

Na de mit tehet egy nyomozó, ha a megfigyelt tisztességtelenségen érni kívánt megfigyelt női személy menthetetlenül tisztességes.

Uncsi a munka, de ha ez nem, akkor  van a méguncsibb kisvárosi nőegylet, ahol hiperuncsi jótékonysági rendezvényeken kell részt venni.  Akkor inkább a félrelépő feleség.

De ott van Charles, aki legalább mindig felbukkan ha szükség van egy megbízhatatlan barátra. Ha már Agatha ágyába nem tudja bedumálni magát egy potyaszexre, legalább egy potyavacsorát bezsebel.

Eltűnt kutyák, macskák… nem túl izgi.  De van egy eltűnt kamaszlány is, ami legalább nem  egy elkóborolt kis kedvenc fáról való lementésének az izgalmait ígéri.

Phil és Agatha csak hogy csináljon is valamit a reménytelen eset érdekében legalább kicsit keresgélés láss csodát,  bele is botlanak annak a lánynak a hullájába, akit éppen eltűntként keresnek. jöhet a sajtó és a hírnév, de nagyon úgy néz ki, elviszi Agatha elől a showt  Phil, a nyomozósegéd. 
Aztán lassacskán kiderül, hogy sokkal több titok van emögött a kamasztörténet mögött, mint az elsőre látszik.

Majd váratlanul és nem éppen természetes körülmények közt meghal az eleddig tisztességesnek mutatkozó feleségére féltékeny, ám a maga részéről nem egészen tisztességes megbízó. Nagyon úgy néz ki, ezt az ügyet is a megbízó megszűnte okán ejteni kell. De Agatha szimatot fog… és ha ő szimatot fog, ott kő kövön nem marad.  De legalábbis vak tyúk is talál szemet alapon beletenyerel a dolgok trutymós közepébe.

És hát közbe- közbe akad egy kis udvarlós kaland is, már amennyiben az kalandnak nevezhető, hogy mindig közbejön valaki a hepifinis előtt.
És hogy ne maradjon az olvasó hepi nélkül a valódi finis is tartogat egy meglepetést.


Minden mindennel összefügg. Vagy nem. Vagy de. Vagy mittomén. (de .  tudom)

2 megjegyzés:

  1. Én abszolút A.R. lázban égek most; zsinórban a harmadik kötetet olvasom most el. (Igaz, még a sorozat elején tartok..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye milyen addiktív? (minygyá 17-is;)

      Törlés