2015. május 21.

Rejtő Jenő (P. Howard): A Halál fia


Előzmény: az akkor még csak leendő néhainak a főnöke, az alkalmazottja nősülési szándékát elirigyelve  csúnya csalással akar a már félig elkelt menyasszonyhoz hozzájutni. 
Gondol… gondol…

 majd…. 

A jövőbeli néhai rendezi zűrös ingatlanügyeit és miután egy perc alatt elveszti a tervezett kalandos maradékélete zálogát ruletten, beáll a légióba. 

A továbbiakból megtudhatjuk, hogy légiós körökben nem ritka a banki ügyeket konvertibilis agyonveréssel rendezni. 
Ám esetünkben a tartozáskorrekció iránya tévedésen alapult, ezért reménybeli halott hősünk, nagyvonalúan kiegyenlíti a jogtalan számlakövetelést, miáltal egy inkasszó jellegű agyonveréstől megmentette és egyúttal örök hálára kötelezte Black urat. 
Black úr egyébiránt egy Tangobo nevű fűszoknyás törzsnél először főállású bolond, majd kiemelkedő bolondériája elismeréseként varázslói munkakört tölthet be meteorológiai szakiránnyal. 
A történet harci sodra viszi tovább az eseményeket, ami marcona arab rablók és nemzetközi köztörvényes légionáriusok között zajlik fegyveres csetepaté formájában. Itt a halált kereső főhősünk Johnson, mindenféle érdemeket szerez a halhatatlanságára való tekintettel, ami egyébiránt akaratával ellentétes, de mivel a Halál eléggé családcentrikus , így szeretetteljesen vigyáz a fiára. 
Végül kiderül, hogy nem is feltétlenül a Halál atyáskodó érdeme az óvó gondoskodás, ami ölhetetlen misztériumot vont a halnivágyó Johnsonunk köré, hanem inkább Black úr, a történet elején bankügyi pofonoktól megkímélt titkos jóakaró odafigyelő örökhálája. Aztán persze jön a nagy lepel, ami természetesen a kellő agy éppen alkalmatlan időben de mindenképpen le szokott hullni a rejtélyekről, ám sajnos addigra már téves gyilkosságért halálra ítélik a lepelhullás fényében inkább élni akaró hősszerelmesünket... azt persze nem mondom el, hogy minden jóra fordul, nősülés, kitüntetés, becsületvédés rosszelnyeriméltóbüntijét , mert az durva spoiler lenne.  hupsz...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése