2014. október 15.

M.C. Beaton: Agatha Raisin és a halálos tánc ( 15.)

Egy párizsi zsebtolvaj hathatós beavatkozásának köszönhetően Agatha végre beteljesíti régi álmát és megnyitja a nyomozóirodáját.
Otthon minden a régi, kivéve, hogy az új szomszédja nem pasi. Na ez nem is baj, mert legalább a soros szerelem nem zaklatja fel Agathát. Egy hetven felé járó félénk hölgy nem jelenthet semmi veszélyt . Aztán azon kapja magát Agatha, hogy a félénk idős hölgy a titkárnője, és nem is rossz, sőt, mintha túl is tenne rajta talpraesettségben.
Az irígség szele megérinti, de mivel rentábilis Emma foglalkoztatása, így erőt vesz magán és összeszorított szájjal vállalja el a kezdetben macska-, majd autókereső  és félrelépő házastársak utáni nyomozásokat. Emmát sem kell félteni, mert szépen belejön az irányított önfényezésbe, úgyhogy jó párosnak ígérkeznek.  Aztán beindul az üzlet , egy gyilkossági kísérlet kiderítésével bízták meg. Nincs mese, kell egy profi nyomozó az ügynökségbe. Így Patric Mullen  csatlakozik a csapathoz.  
De jaj megjelenik Langodron a maga jóképűségével. Egy kis apró probléma van vele, hogy ő a megbízója volt  és egyben leendő férje.   De Agatha, mint tudjuk olyan  hirtelen szerelembe eső fajta, hát újra van miért hajat festeni és hosszan válogatni a ruhák között.
És mint egy jó bumeráng Charles is felbukkan,  aki az egyre magabiztosabb Emmában felébreszti a nőt. És ha egy korosodó nőben felébresztik a nőstényoroszlánt, akkor az veszélyes tud lenni, Többnyire saját magára. És ez sajnos kilátszik. Viszont ami nem látszik az mégveszélyesebb.
A nyomozás szépen halad. Már ha azt, hogy Aggie megint nyakig belekerül a pácba és több jelentkező is van, aki halva akarja látni, azt szépnek lehet nevezni.

Viszont Agatha, akármilyen meglepő is, ismeri Harry Pottert. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése