2014. március 7.

Viktor Pelevin: Empire 'V'

Fogalomzavarodottságoldó olvasóimásodkézibontvány: 
A vamposzexuálisok : a városi fogyasztói társadalom fogyasztói. Egyszerűen csak jól néznek ki és kiszívják a metroszexuális reklámzabálókból a VISA láncon függő „love-marks”-ot, de nekik maguknak nem árt, mert átlátnak a manipulaszitán. ( azokat a kereskedelmi márkákat illetik, amelyekhez az ember szívével-lelkével hozzánő, és már nem egyszerűen csak valamely külső tárgyakat lát bennük, hanem mintegy a személyisége vázát.) 
Glamour és Diskurzus : Ha ezt érted, mindent értesz, és nem tud beszippantani a nagy buheramahinátor. Ha nem érted, (és ez most még tök normális) akkor el kell olvasnod a könyvet, mert ez a színe s java a vampírizmus filozófiájának. 
Persze könnyű azoknak felismerni a bűnt, butaságot, gonoszságot, aljasságot, ledérséget, kapzsiságot, ostobaságot, ésatöbbiséget, akiknek rendelkezésükre áll egy eszenciálisan lepárolt folyadékkönytár, ami mintegy védőoltásként hat a megtörtént világban már mintául vett tapasztalati mindenség embereszenciáiból. 
Persze ez megint csak a pelevini kultúrsokkolás. 
Ennél sokkal nagyobb titokra derül fény a figyelmes olvasó számára. Az a nagy büdös igazság, hogy az ember annak köszönheti a létét, hogy kihaltak a dinoszauruszok. A vámpíroknak meg szükségük volt egy vértartályként működő háziállatra.

Vámpír mi? Hát ez van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése